Liudger staat in het teken van Paarse Vrijdag

Waskemeer - Liefde moet een feest zijn voor iedereen, dat vinden Arnout Couperus (docent godsdienst) en Amanda Prijs (docent Nederlands, zorgcoördinator) van CSG Liudger Waskemeer.

Vandaar ook dat jaarlijks in Waskemeer aandacht wordt besteed aan Paarse Vrijdag.

Leerlingen in het paars naar school

Tijdens Paarse Vrijdag (vrijdag 8 december) wordt geprobeerd zoveel mogelijk leerlingen en docenten in het paars naar school te laten komen. Hiermee tonen ze dat ze respect hebben voor hun medemens, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid. Daarnaast wordt in de dagopeningen aandacht besteed aan het onderwerp en leerlingen uit klas 2 krijgen die dag een voorlichting van vrijwilligers van het COC over seksuele diversiteit. 'Waarom scheld je eigenlijk met het woord homo?', is een vraag die tijdens zo'n voorlichting vaak voorbij komt. Ook wordt aan leerlingen gevraagd hoe ze zouden reageren als hun beste vriend(in) kenbaar zou maken homoseksueel te zijn.
 
Paarse Vrijdag wordt op CSG Liudger Waskemeer een dag die in het teken staat van bewustwording rondom het thema seksuele diversiteit. De school wil leerlingen meegeven dat de liefde een feest moet zijn (en blijven) voor iedereen.