Snertwandelingen in het Dwingelderveld

Na een lange najaarswandeling over het Dwingelderveld genieten van een heerlijke kop erwtensoep. Dat doen de deelnemers op 25 november en 23 december in het Dwingelderveld tijdens de snertwandeling.

Deze drie uur durende tocht begint bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. Tijdens de wandeling vertelt de gids van Natuurmonumenten over dit grote natte heidegebied met haar bijzondere flora en fauna. Deelnemers kunnen op 25 november starten om 10.30 uur en op 23 december om 11.00 uur. Vooraf aanmelden is nodig en kan op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Er is maar een beperkt aantal plaatsen vrij. Onderweg wordt gestopt bij Theehuys Anserdennen, waar een heerlijke kop snert voor de deelnemers klaar staat.

Boomkroonpad

De herfstperiode is prachtig. De natuur maakt zich op voor de winter, de dieren zorgen voor wintervoorraad in hun nesten en ook de bladeren aan de bomen hebben allemaal verschillende kleuren. Op zondag 26 november is er een natuurgids van Staatsbosbeheer aanwezig die je mee neemt door de prachtige omgeving van Buitencentrum Boomkroonpad.

Buitencentrum Boomkroonpad is van november tot en met maart geopend op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is het 7 dagen per week geopend van 10.00- 16.00 uur. De perfecte plek om meer te ontdekken over het bos en originele cadeaus te vinden voor de feestdagen. De herfstwandeling start om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. 

Graag vooraf aanmelden: 0592-377 305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl