Kunstenaars van Zorglandgoed Laagduurswoude exposeren hun werken

Makkinga - De vier leden van de schildergroep van Zorglandgoed Laagduurswoude in Makkinga exposeren hun werk van 29 november tot en met 18 december in de bovenzaal van De Tippe in Vledder.

Op het zorglandgoed in Makkinga wonen en werken mensen met niet aangeboren hersenletsel of een lichte verstandelijke beperking. Naast de zorg en begeleiding worden er voor de bewoners allerlei activiteiten georganiseerd. Een van de activiteiten is tekenen en schilderen onder begeleiding van Anny Ligthart uit Oosterwolde.

De huidige groep kunstenaars bestaat uit vier personen. Daan en Jan zijn het langst actief met verf en penselen, gevolgd door Albert. En ook Roy draait alweer een poosje mee.

Nieuwe ervaring

Om de week op woensdagmiddag is het een gezellige drukte in het atelier van het zorglandgoed. Voor de meeste deelnemers was het maken van een schilderij een hele nieuwe ervaring. Er moest nog van alles geleerd worden. Het voorbereiden en prepareren van het doek, de eerste opzet, het invullen van de grote vlakken en vormen, tot aan de details en het afwerken.

De keuze van de onderwerpen is vrij, maar om het leerproces goed te kunnen begeleiden wordt er uit gegaan van fotomateriaal. Het is niet de bedoeling dat er een kopie gemaakt wordt van het fotomateriaal dat dient als houvast en inspiratiebron. Meestal wordt er met acrylverf gewerkt en Roy maakt de laatste tijd graag potloodtekeningen.

Plezier staat voorop

Het plezier in het schilderen staat voorop, maar het is een feestje om te zien hoe het lege doek in een schilderij veranderd is. De expositie is vanaf  29 november tot en met 18 december te zien in de bovenzaal van De Tippe aan het Lesturgeonplein 5 in Vledder. Op maandag gesloten, maar verder altijd vrije toegang.