Green Shoes gaat op avontuur: wandelen rond Hessum en de Wolfskuil in een rustig tempo

Wandelvereniging Green Shoes in Dalfsen heeft twee mooie wandelingen op de agenda staan. Zaterdag eentje waar het werk van de boer centraal staat, een week later door de Wolfskuil en et Dode Ven.

Wat dut de boer daar? is een wandeltocht van 14 kilometer op 7 oktober. Deze voert de deelnemers via het struinpad over het Veerland en de Weerd naar uitspanning Madrid voor een korte stop. Vervolgens gaat het via oude paden op het landgoed Hessum naar het leghennenbedrijf van de familie van de familie Vlastuin. Daar wordt uitleg gegeven over de overschakeling van scharrelkippen naar het biologisch houden van leghennen en het sorteren van eieren. Vervolgens via de kogelvanger uit de Tweede Wereldoorlog terug naar het Oude Station. Aangezien de maïsoogst weer in volle gang is, wordt gehopt op een weids uitzicht. 

Het gemiddelde wandeltempo is 4,5 km per uur. Tijdens de wandeltocht zijn er genoeg aanknopingspunten om van gedachte te wisselen over hoe burgers en hoe boeren het landschap beleven. Aangeraden wordt om voldoende drinken en eten mee te nemen voor onderweg. Verzamelen tussen 10.00 en 10.30 in het Oude station Stationsweg 4 in Dalfsen. Vertrek 10.30 uur, bij drie deelnemers of minder mag de gids de tocht annuleren.

Wolfskuil 

Op 14 oktober lopen liefhebbers met de wandelvereniging Green Shoes een zeer gevarieerde wandeling. De wandeling brengt de stappers langs een landgoed (het Laar) door een de Wolfskuil, langs De Schaapskooi om te vervolgen tussen de jeneverbesstruiken en onder de Nieuwe brug door naar een stop voor een rust en verversing. Welgemoed gaat het dan verder langs De Steile Oever om een stukje langs de grensrivier met Twente (de Regge)  te lopen en dan door het Scoutingterrein. De weg wordt vervolgd tussen vennen door om uiteindelijk op  de Besthemerberg  de uitkijktoren te beklimmen, om eens te overzien waar de wandeling ons geleid heeft. Er wordt afgesloten met de kakelverse  gekookte eitjes van  onder de Pannen. Het wandeltempo is 4,5 km/uur. Verzamelen tussen 10.15 en 10.45 in Spoor 7 Stationsweg 35 in Ommen.

Vertrek is om 11.15 uur, tussen 16.00 en 17.00 uur is de wandeling afgelopen.