Berkoop vol Vuur geeft try out (VIDEO)

Oldeberkoop - Na weken van repetities is vanavond, dinsdag 3 oktober de try out van start gegaan van het openluchtspektakel Berkoop Vol Vuur. Het toneelstuk wordt van 4 tot en met 8 oktober opgevoerd in het beschermd dorpsgezicht van Oldeberkoop.

De try outs vinden plaats voor een publiek van minder valide bezoekers. Mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, konden dinsdagavond gratis de generale repetitie bezoeken. Een begeleider mocht mee. Op de Doevekamp is parkeerruimte waar zo’n twintig verkeersregelaars naar verwijzen.

Berkoop vol Vuur vertelt het verhaal van meer dan vijfhonderd jaar geschiedenis. Het spektakel wordt in de donkere avonduren gespeeld, alleen verlicht met fakkels en vuurkorven. De straatverlichting wordt uitgeschakeld. Berkoop vol Vuur, geschreven door Karst Berkenbosch, telt meer dan twintig scenes die verspreid in het centrum worden gespeeld. Het publiek wandelt in het donker langs de scenes.

Berkoop vol Vuur is een eenmalig meerdaags spektakel uitgevoerd door ongeveer 250 acteurs, muzikanten en andere vrijwilligers ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan de Rederijkerskamer De Hoek in Oldeberkoop. Zeven toneelverenigingen uit de regio werken aan de productie mee.

www.berkoopvolvuur.nl