Boerestreek is hindernisbaan en schommel rijker

Appelscha - De Boerestreek in Appelscha is een speeltuin rijker. Plaatselijk Belang plaatste in samenwerking met de gemeente op donderdag een 14 meter lange hindernisbaan en een schommel. Aan uitbreiding wordt gedacht.

Als de jeugd wil klimmen en klauteren kunnen zij inmiddels verspreid over het hele plein terecht. Naast de toren van de Jongens van Outdoor staan klimrekken en vlakbij de Hoolten Klinte staan houten paddestoelen. De nieuwe speeltoestellen staan vlak voor Le Coq in het gras. Zo kunnen de kleintjes alvast oefenen voor de grote hindernisbaan van de Jongens hoog in de bomen.

Duoschommel

De schommel is een duoschommel, waar twee kinderen tegelijk op kunnen schommelen. Beide nieuwe speeltoestellen kunnen vanaf vrijdag in gebruik genomen worden.

Glijbaan

'Wij denken tevens dat een glijbaan een verrijking is voor de Boerestreek', zegt Gjalt de Haan, de voorzitter van Plaatselijk belang Appelscha. De glijbaan wordt gepland vanaf een heuvel in de bosrand. De kinderen zullen dan over het Bosbergpad naar beneden glijden en terechtkomen op het Boerestreekplein. Wanneer de glijbaan gerealiseerd wordt is nog onduidelijk.