Kaartjes voor Berkoop vol Vuur vliegen de deur uit

Oldeberkoop - Liefhebbers die zaterdag 7 oktober in Oldeberkoop naar het openluchtspektakel Berkoop vol Vuur willen, zijn te laat. Alle kaarten voor deze avond zijn uitverkocht.

‘Ook vrijdagavond 6 oktober gaat snel, dus wie beslist op deze avond wil, moet er bij zijn’, zegt Henk Feitsma van Berkoop vol Vuur. Alleen voor de donderdagavond en de zondagavond zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.

Gemeente koopt kaartjes

De voorpremiere op woensdagavond was al uitverkocht. De gemeente Ooststellingwerf heeft voor deze woensdagavond alle kaarten gekocht. In totaal wordt Berkoop vol Vuur vijf avonden uitgevoerd, telkens voor een publiek van driehonderd mensen. De generale repetitie op dinsdagavond 3 oktober is gratis toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Vijfhonderd jaar geschiedenis

Berkoop vol Vuur vertelt het verhaal van meer dan vijfhonderd jaar geschiedenis. Het spektakel wordt in de donkere avonduren gespeeld, alleen verlicht met fakkels en vuurkorven. De straatverlichting wordt uitgeschakeld. Berkoop vol Vuur, geschreven door Karst Berkenbosch, telt meer dan twintig scenes die verspreid in het centrum worden gespeeld. Het publiek wandelt in het donker langs de scenes. Berkoop vol Vuur is een eenmalig meerdaags spektakel uitgevoerd door ongeveer 250 acteurs, muzikanten en andere vrijwilligers ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan de Rederijkerskamer De Hoek in Oldeberkoop.

www.berkoopvolvuur.nl