Rosa da Silva speelt mee in Pauperparadijs

Klazienaveen – De uit Klazienaveen afkomstige Rosa da Silva speelt de aankomende zomer ook mee in het Pauperparadijs in Veenhuizen.

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw werden op grote schaal paupers uit het hele land naar Drenthe gedeporteerd. Het was de bedoeling daar beschaafde mensen van te maken, maar dat experiment faalde grotendeels.

Da Silva brak twee jaar geleden door met de musical 'Anne', waarin zij de rol van Anne Frank op zich nam. Daarna speelde zij Lotte Bamberg in De Tweeling, de theaterversie van het gelijknamige boek van Tessa de Loo. Rosa da Silva won in september 2014 de Drentse Talentprijs. Ook speelde ze in Rent, een musical gebaseerd op de opera La Bohème van Puccini.

De rest van de cast is ook a bekend. De hoofdrollen worden opnieuw vertolkt door Dragan Bakema en Paul R. Kooij. Het liefdeskoppel Teunis en Cato wordt afwisselend gespeeld door Steyn de Leeuwe en Matthijs IJgosse en Margreet Boersbroek en Imke Smit. De muzikale begeleiding is opnieuw in handen van componist en bandleider Lavalu met de Pauperband.

Myrthe Burger (Aagje) wordt tijdens de nieuwe reeks voorstellingen dus deels vervangen door Rosa da Silva. Danser Riccardo Sbrighi wisselt zijn rol als duivel/bewaker af met Stein Fluijt en slagwerker Toon Oomen wordt vervangen door Tobias Ponsioen. De samenstelling van het artistieke team blijft hetzelfde.