Boerderij Nieuw Weper viert eerste lustrum

Oosterwolde - Tijdens de Albert Heijn Buitendag op Tweede Paasdag, maandag 17 april, viert Boerderij Nieuw Weper in Oosterwolde een feestje. Al vijf jaar biedt familie Van Daatselaar iedereen de kans hun boerderij te beleven.

De boer en boerin staan klaar om iedere vraag te beantwoorden. Er zijn allerlei activiteiten én een fotowedstrijd. Hiermee wordt kans gemaakt op een pakket met zuivelproducten. Naast allerlei spelactiviteiten, springen op een springkussen, grabbelen in het stro en een creatieve workshop, kunnen de kinderen speuren naar ‘paaseieren’. Ook is er een kleinschalige streekmarkt. Mocht het weer tegenzitten, vinden alle activiteiten in de stallen plaats.

Rondleiding

Familie Van Daatselaar runt nu bijna veertien jaar boerderij Nieuw Weper. Vijf jaar geleden zijn zij begonnen met het ontvangen van bezoekers om hen de boerderij te laten beleven. Begonnen zij met een wekelijkse rondleiding in de zomervakantie, inmiddels is het aanbod uitgebreid met arrangementen in samenwerking met Kaaslust, een melkclinic om mensen de fijne kneepjes van het koeien melken bij te brengen, workshops en boerderijlessen voor het basisonderwijs.

Verse producten

Boerderij Nieuw Weper werkt voor de buitendag samen met Albert Heijn Oosterwolde. Met de buitendag wil Albert Heijn laten zien waar de Hollandse verse producten bij hen in de winkel vandaan komen.

De open dag op 17 april duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Het adres is Weperpolder 13 in Oosterwolde.