Inwoonster van Appelscha schrijft boek over borstkanker

Appelscha - Karin van Lieshout uit Appelscha brengt deze maand haar boek 'En toen kreeg mijn zus borstkanker' uit. De co-auteur van dit boek is haar zus Sonja van Lieshout, die in 2009 overleed aan borstkanker.

Met het uitbrengen van dit boek gaat een grote wens van Sonja in vervulling. Zij wilde met haar verhaal over borstkanker graag andere mensen helpen. 'Een mooie bijkomstigheid van het uitbrengen van dit boek is dat mijn zus Sonja, die we ons Sonnetje noemden, zo nog één keer in het zonnetje wordt gezet', aldus Karin van Lieshout.

Behoefte aan een boek met ervaringsverhalen

Tijdens de verzorging van haar zus had Karin behoefte aan een boek met ervaringsverhalen, die haar konden helpen bij wat haar als naaste op het gebied van borstkanker nog te wachten stond. Zo’n boek heeft ze indertijd niet gevonden.

Vleesetende bacterie

In 2001 werd Karin getroffen door een vleesetende bacterie, waaraan ze bijna was overleden. Deze ziekte, de ziekte van haar zus Sonja en de goede band tussen de twee zussen vormden samen genoeg stof om dit boek te gaan schrijven. 'Ik ben blij met dit boek en trots op mijn zus Sonja’.

Het boek is op dit moment te koop via www.entoenkreegmijnzusborstkanker.nl en bij de Bruna in Oosterwolde.