Bakkers van OlmenEs bakken de beste speculaas van Friesland

Appelscha - De bakkers van OlmenEs in Appelscha, Tjalling, Ytje, Rienk en Jelle, mogen zich de beste speculaasbakkers van Friesland noemen.

Het viertal behaalde eind september, tijdens een wedstrijd voor bakkersproducten van de inkoopvereniging BEKO, de eerste prijs voor speculaas zonder amandelschaafsel.

De bakkers hadden voor de wedstrijd niet alleen speculaas zonder amandelschaafsel ingediend, maar ook speculaas met schaafsel en ook gevulde speculaas. Al deze producten zijn gekeurd op de BEKO bakkersbeurs in Nieuwegein waar de bakkers van OlmenEs naartoe geweest zijn. Ook de gevulde speculaas werd als goed beoordeeld maar was niet voldoende om nogmaals in de prijzen te vallen.

OlmenEs is een instelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking waar gewoond wordt en overdag gewerkt in diverse werkplaatsen. Een van die werkplaatsen is de bakkerij. Een andere werkplaats is de winkel/theeschenkerij waar naast vele biologische voedingsmiddelen en cadeauartikelen uit de werkplaatsen van OlmenEs, ook de prijswinnende speculaas verkrijgbaar is.