Nieuwe locatie kringloopwinkel Oosterwolde is geopend (filmpjes)

Oosterwolde - Onder grote belangstelling heeft wethouder Hans Welle zaterdagmorgen de nieuwe vestiging van kringloopwinkel Omrin Estafette in Oosterwolde geopend.

De wethouder benoemde extra hoe blij de gemeente is met deze winkel. ,,Zo’n 260 mensen werken in totaal bij alle vestigingen van Estafette Kringloop. Dit is goed voor de mensen en de werkgelegenheid.” Hij wenst iedereen veel succes met deze mooie nieuwe vestiging aan de Venekoterweg 21.

(De tekst gaat verder na de video)

Rij bij de kassa

Na de opening mochten de aanwezigen meteen naar binnen om de winkel te bezichtigen en mooie spulletjes uit te zoeken. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Er stond meteen een rij bij de kassa. Er werd koffie geserveerd en kinderen konden worden geschminkt.

(De tekst gaat verder na de video)

Leerwerkbedrijf

Estafette werkt met veel vrijwilligers, gesubsidieerde werknemers en een aantal vaste krachten. Dankzij Estafette krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen: in de winkel, in de werkplaatsen en op de vrachtwagens. Estafette fungeert hiermee als leer-werkbedrijf voor scholen, gemeenten en sociale werkplaatsen.