Acht mannen zorgen voor mooie Boerestreek

Appelscha - ‘Team Boerestreek’ is gisteren officieel van start gegaan.

Acht mannen zorgen er vanaf deze week voor dat de Boerestreek in Appelscha er mooi bij blijft liggen. Dit doen ze met behoud van uitkering. Dit is (voor alsnog) nog een pilot. Het team verzorgt daarom het onderhoud in ieder geval tot 1 december. De deelnemers doen hiermee niet alleen werkervaring op, maar mogen ook een opleiding volgen wat de stap naar een betaalde werkomgeving vergroot. Daarnaast ontvangen ze een participatiepremie voor de gewerkte uren.

Zetje in de rug

Wethouders Engbert van Esch en Hans Welle hebben het project gezamenlijk afgetrapt. ‘'Het is voor de mannen geweldig om weer terug aan het werk te zijn en dat zie je’, vertelt Van Esch. ‘Het enthousiasme dat deze mannen uitstralen en de zin om aan de slag te gaan, straalt ervan af. Als gemeente zijn wij blij dat we deze inwoners een zetje in de rug kunnen geven naar betaald werk.'

Win-win situatie

'Het is voor de gemeente een win-win situatie. Het is erg fijn dat ze het plein op de Boerestreek als een team onderhouden én tegelijkertijd doen ze werkervaring op. En nu maar hopen op mooi weer tot december', zegt wethouder Hans Welle.

Onderhoud terug bij gemeente

De Boerestreek in Appelscha heeft de afgelopen tijd een behoorlijke metamorfose ondergaan. De aanleg en onderhoud hiervan is enige tijd bij externen ondergebracht. Het onderhoud van het plein en groen komt nu weer terug bij de Buitendienst van de gemeente Ooststellingwerf.

Lees ook: 'Team Boerestreek' onderhoudt plein met behoud van uitkering