The Postman’s White Nights draait in Zon

Oosterwolde - De film 'The Postman’s White Nights' draait zaterdag 19 maart in hotel De Zon in Oosterwolde.

Ver weg in de Russische wildernis vaart postbode Lyokha rond met zijn kleine motorboot. De eilanders op het Kenozero-meer leven volledig gescheiden van de buitenwereld. Postbode Lyokha is het enige contact tussen het eiland en het vaste land. Met zijn boot voorziet hij iedereen van brieven, pensioenen, nieuws en roddels.

Motor gestolen

Maar dan wordt de motor van zijn boot wordt gestolen, en de vrouw van wie hij houdt wil samen met haar zoontje Timur het eiland verlaten. Daarmee begint een heel ander leven voor de postbode. Wat volgt is een reis over zelfontdekking, liefde en demonen uit het verleden.

Spontane gebeurtenissen

In een grappige, gevoelige en subtiel surrealistische mix van enscenering en spontane gebeurtenissen -in beeldschone beelden gevangen - worden kleine en grote dorpsverhalen aaneengesmeed tot een fabelachtig geheel.

(Lees verder na de filmtrailer)

The Diary of a teenage girl

De drie laatste films die Filmwerf dit seizoen nog op het programma heeft staan zijn: Zaterdag 2 april: The Diary of a Teenage girl. Een vrolijk, provocerend en bitterzoet coming of age-portret, spelend in de jaren ’70 in San Francisco.
Een heerlijke film om te zien als je vijftien bent – of dat ooit geweest bent.

Ventoux

Zaterdag 16 april: Ventoux. Nederlandse film. Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat spoken uit het verleden zich aandienen.

Carol

Zaterdag 30 april: Carol, een sublieme bewerking van de geruchtmakende jaren ‘50 roman The Price of Salt, over de liefde tussen twee vrouwen, van Patricia Highsmith (Strangers on a Train, The Talented Mr. Ripley).