Frenno de Haan: 'Alleen de hele Boerestreek bestraten helpt' (filmpje)

Appelscha - Frenno de Haan van eetcafé Le Coq heeft niet veel vertrouwen in de maatregelen die de gemeente wil nemen tegen de overlast van zand en stof op de Boerestreek. 'Daarmee los je het probleem niet op'.

Om zijn argument kracht bij te zetten, toont De Haan een filmpje (zie onder dit bericht) dat is gemaakt vanaf het terras van zijn horecagelegenheid. 'Beelden zeggen soms meer dan woorden'. Duidelijk is te zien dat een metershoge stofwolk door de wind over de volle breedte van het plein zwiept.

'Ik denk dat een smalle strook gravel verharden aan de kant van de horeca niet helpt. Daar ligt het probleem niet. Het stuiven begint soms bij Fietsservice Kramer aan de overzijde van het plein en als de wind dan deze kant op staat, waait de stofwolk ook over ons terras'.

Ook het besproeien is geen afdoende maatregel, aldus de horeca-ondernemer. 'Bij droog weer droogt het zo weer op. Bovendien verandert het plein na het besproeien in een grote modderbende. Je schoenen en kleren worden er vies van en vervolgens loop je het naar binnen'.

Volgens De Haan is er maar een oplossing afdoende: 'De hele Boerestreek bestraten'.

Lees ook: Maatregelen beteugelen stuifzand op Boerestreek