Jeugdturnsters AFC pakken zilver op Fries kampioenschap

Appelscha - De jeugdturnsters van AFC Appelscha behaalden zaterdag in Nieuwehorne de zilveren medaille bij de Friese kampioenschappen groepsspringen op het onderdeel minitrampoline-kast op D-niveau.

Via plaatsing twee weken geleden mocht de turnsters aan de Friese kampioenschappen groepsspringen meedoen.

Groepsspringen betekent dat er per onderdeel door alle deelnemers zes dezelfde sprongen moeten worden geturnd. De jeugd bestaande uit:Rick Ploeg, Roos-Marije Hoogeveen, Naomi ter Haar, Eva de Vries, Rosalie Ogrel en Ilse Heijs, die onder begeleiding van trainster Marian Koopmans en coach Merijn Dijkstra staat, had zich geplaatst op de onderdelen lange mat, trampoline valmat, trampoline kast en plankoline kast.

Op alle toestellen werd goed gesprongen met hier en daar wat schoonheidsfoutjes. Dat kan in het turnen fataal zijn. Naast de zilveren plek eindigde het team op de vijfde en twee keer op de negende plaats.

Ook de junioren-D, onder leiding van Julia de Haan, hadden zich geplaatst op alle onderdelen. In deze leeftijdscategorie is de concurrentie bijzonder groot. Met een vijfde, zesde, achtste en twaalfde plek is het optreden redelijk goed verlopen.

De volgende wedstrijd die op het programma staat is het Fries kampioenschap groepsspringen C niveau voor de meisjes junioren en de dames senioren op 28 november in Surhuisterveen.