E-Motiondag smaakt naar meer

Appelscha - De eerste E-Motiondag in Appelscha trok zaterdag honderden belangstellenden naar de Boerestreek. De deelnemende ondernemers zijn tevreden. Wat hun betreft, krijgt de dag volgend jaar een vervolg.

Alles op het gebied van elektrisch rijden kwam zaterdag op de Boerestreek aan bod. En het waren niet alleen auto’s, ook scooters, motoren en fietsen met elektrische aandrijving waren te zien en konden worden uitgeprobeerd.

Elektrische shuttlebus trekt bekijks

Veel bekijks had ook de elektrische shuttlebus uit Frankrijk die zonder chauffeur een kleine route reed. De eerste demonstratie van de shuttlebus was al op vrijdag. Guillaume Drieux van fabrikant Easy Mile gaf tekst en uitleg. Wethouders Engbert van Esch en Sietse Derks volgden het belangstellend.

Definitieve proef in 2016

De shuttlebus is een experiment van de gemeente, dat als het aan wethouder Derks ligt, een vervolg krijgt: 'Op weg naar de definitieve proef op de openbare weg medio 2016', twittert hij.

Behoorlijk wat toeloop

Hans Bartels, commercieel medewerker bij Bike Totaal Rikus Kramer, kijkt tevreden terug: 'Er waren honderden mensen op de Boerestreek. Wij hadden ook behoorlijk wat toeloop, vooral 's middags toen het droog was. Zo'n vijftig tot zestig mensen hebben bij ons E-bikes uitgeprobeerd en vergeleken. Het was wat ons betreft een geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Fotocompilatie van een zeer geslaagde Emotiondag met als hoogtepunt de Cannondale Contro-E Headshok.

Posted by Bike Totaal Kramer Appelscha on zondag 18 oktober 2015