Regiezitting dodelijk ongeval mestsilo op 23 november

Makkinga - Op 23 november vindt in de rechtbank in Almelo een regiezitting plaats in de strafzaak naar aanleiding van het dodelijke ongeval in de mestsilo in Makkinga.

Dat heeft een medewerker van de rechtbank laten weten aan Tjalling van der Goot, de advocaat van het bedrijf Heeres Mix & Pomptechniek BV te Abbega en haar directeur.

Zijn cliënten wordt strafbaar handelen of nalaten verweten rondom het bedrijfsongeval, waarbij op 19 juni 2013 tijdens reinigingswerkzaamheden door werknemers van het bedrijf drie mannen overleden en een vierde zwaargewond raakte.

Het is nog niet bekend welk concreet verwijt het Openbaar Ministerie (OM) het bedrijf en haar directeur treft.

Niet inhoudelijk behandeld

Op een regiezitting wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld. Eventuele onderzoekswensen van de zijde van de verdediging en/of het OM kunnen aan de rechtbank worden voorgelegd.

Friese zaak

Raadsman Tjalling van der Goot heeft namens zijn cliënten verzocht om de zaak niet in Almelo maar in Leeuwarden te berechten. Dit vanwege het feit dat het een Friese zaak betreft, alle betrokkenen uit de provincie Fryslân afkomstig zijn en zijn cliënt heeft aangegeven Fries te spreken op de zitting. De officier van justitie heeft dit verzoek naast zich neergelegd.

De advocaat probeert nu via andere wegen het OM op andere gedachten te brengen. Als het OM de zaak alsnog in Leeuwarden aanbrengt, zal de zittingsdatum van 23 november naar alle waarschijnlijkheid komen te vervallen.