Fjouwer Fryske Trûbadoers geven concert in openluchttheater

Appelscha - Het openluchttheater de Koele in Appelscha is zondag 9 augustus het decor voor een zomerconcert.

De Fjouwer Fryske Trûbadoers, gevormd door vier van Fryslân’s bekendste singer/songwriters, Piter Wilkens, Jaap Louwes, Doede Veeman en Gurbe Douwstra, verzorgen dan een middagvullend optreden. In een ruim twee uur durend programma brengt het kwartet een mix van nieuwe liedjes en trûbadoers-klassiekers.

Zomerse selectie

De vier muzikanten zijn al sinds jaar en dag vooral ook solo actief op de podia in Fryslân. Echter al sinds meer dan tien jaar treden ze ook met enige regelmaat samen op onder de naam De Fjouwer Fryske Trûbadoers. Voor dat programma worden gezamenlijk telkens weer nieuwe liedjes geschreven in de traditie van de troubadours, zowel inhoudelijk als muzikaal variërend van humoristisch tot serieus. Een zomerse selectie van dit repertoire is tijdens dit concert in de Koele te horen.

Vakantieherinneringen

Voor de Trûbadoers gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Enkele van de heren hebben uitermate prettige jeugdherinneringen aan het openluchttheater de Koele. Vakantieherinneringen aan bijzondere evenementen in dit theater gaan voor de heren soms meer dan vijftig jaar terug in de tijd. Het geeft het optreden van de Fjouwer Fryske Trûbadoers zeker voor deze muzikanten nog wat extra’s mee.

Het optreden begint zondagmiddag 9 augustus om 15.00 uur. Kaarten zijn op voorhand te reserveren via achterdyk@piterwilkens.frl of telefonisch 06 233 12 119 of aan de kassa. Mocht het concert vanwege weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan wordt het verplaatst naar zondagmiddag 16 augustus.