Wim Stroetinga wint ook zesde etappe Olympia's Tour

Oldeberkoop - Wim Stroetinga uit Oldeberkoop heeft zaterdag de zesde etappe van Olympia's Tour gewonnen.

Deze etappe ging over een afstand van 139,5 kilometer en had Delft als start- en finishplaats. Het was al weer Wim zijn derde zege in deze uitgave van Olympia's Tour. Door de zege in Delft evenaarde Wim het record aantal overwinningen van zijn oud ploegleider, John den Braber die eveneens tot dertien zeges kwam in Olympia's Tour. John den Braber reed van 1989 tot 2002 als amateur en beroepsrenner, zowel op de baan als op de weg. Daarna werd hij ploegleider bij het Axa Cycling Team, het Ubbink-Syntec Cycling Team en Koga Creditforce.

De zesde etappe werd gemaakt door een kopgroep van acht man, waarbij René Hooghiemster uit Drachten die al na 40 kilometer ontstond. Toen de wind opstak brak het peloton en was het de eerste groep die bij het binnenrijden van Benthuizen de vluchters achterhaalde. Daarna was het de beurt aan de ploegen van de sprinters en Wim werd weer perfect afgezet door zijn ploegmakker van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team, Marco Zanotti, waardoor hij als eerste de laatste bocht voor de finish uitkwam en vervolgens met overmacht naar de overwinning in deze etappe sprintte.

Op de tweede plaats eindigde de Zwitser Théry Schir van het BMC Development Team en derde werd de Zwitser Tom Bohli, eveneens van het5 BMC Development Team.

Wim Stroetinga verklaarde na afloop van deze etappe dat men eigenlijk iets wilde doen voor ploegmaat Bob Schoonbroodt die als tweede in het algemeen klassement stond achter leider Jetse Bol. Maar de koers was erg hectisch met een valpartij waarbij Bob Schoonbroodt zelfs zijn fiets brak. Vervolgens zette men als ploeg alles op de sprint waarbij Marco Zanotti hem zo goed bracht dat hij als eerste door de laatste bocht kwam waardoor hij het werk van zijn ploegmaat vervolgens kon afmaken.

Aan deze etappe ging in Delft een individuele tijdrit vooraf over 8,8 kilometer die werd gewonnen door Dion Beukeboom uit Amsterdam van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team in een tijd van 10.39 minuten. Stef Krul uit Tjalleberd werd 22e op 29 seconden en Wim 55e op 56 seconden.

De zevende en laatste etappe zondag over 150,3 kilometer had Rijswijk als start- en finishplaats. Al snel in deze etappe reden er acht man weg uit het peloton. Het peloton maakte er, breed uitwaaierend over de weg, een rustig dagje van. Alleen Melvin van Zijl probeerde het nog maar zonder succes. Het peloton probeerde in de slotfase nog het gat naar de kopgroep dicht te rijden maar kwam daarvoor net vijf seconden te kort. De etappe werd in de eindsprint van de kopgroep gewonnen door Joris Blokker uit Wiereingerwef van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team, ploegmaat van Wim dus. Tweede werd Bas Tietema uit Zwolle van het BMC Development Team en derde Luuc Bugter uit Arnhem van het Baby Dump Cycling Team. Wim Stroetinga eindigde als 10e op 5 seconden en Stef Krul als 45e, eveneens op 5 seconden van de winnaar.

Winnaar van Olympia's Tour werd Jetse Bol uit Girona van Join's De Rijke. Op de 2e plaats, op 6 seconden, eindigde Bob Schoonbroodt uit Hoensbroek van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team  en derde werd de Belg Nathan van Hooydonk uit Wuustwezel van het BMC Development Team op 29 seconden. Eerste Fries werd Harry Sweering uit Sneek van het Baby Dump Cycling Team op een twaalfde plaats met een achterstand van 3.47 minuten op de winnaar. Wim Stroetinga eindigde als 29e op 9.03 minuten van de winnaar en Stef Krul uit Tjalleberd van Metec-TKH werd 41e op 10.27 minuten van de winnaar.

Wim Stroetinga mocht als winnaar van het puntenklassement de groene trui aantrekken.