Hoekstra schort plan Ter Borgh Esch op

Oosterwolde - Ontwikkelaar Sjoerd Hoekstra heeft bij de gemeente het verzoek ingediend om zijn plan Landgoed Ter Borgh Esch uit de agenda van de raadsvergadering van vanavond te schrappen. Daarmee is het plan niet van de baan.

'Verkeerd beeld ontstaan'

'Er is rust nodig', aldus Hoekstra. Volgens hem is er een verkeerd beeld ontstaan. 'Eigenlijk wil iedereen hetzelfde: de koeien en de bloemenpracht behouden. Dat wil ik ook, maar daarvoor is echter wel financiering nodig en dat kan via woningen.'

2000 handtekeningen verzameld

Op initiatief van Bewoners Overleg Oosterwolde-Noord (BOON), de Historische Vereniging Oosterwolde e.o. (HVO) en de Facebook-groep Oosterwolde Toen is er vorige week een handtekeningenactie opgestart om het plan tegen te houden. Er zijn zo'n 2000 handtekeningen verzameld. Nog geen 1 procent heeft zich uitgesproken voor het plan. Tijdens de raadsvergadering van vanavond worden de handtekeningen overhandigd.

Door alle commotie die er is ontstaan, heeft Hoekstra verzocht de behandeling van het plan op te schorten. 'Hopelijk komt er van uitstel afstel', aldus Cees Verboom, voorzitter van BOON.

Vanmiddag wordt pas duidelijk of het onderwerp wel of niet besproken zal worden. De raad moet daar aan het begin van de vergadering een beslissing over nemen.

Lees meer in ons dossier: Woningbouw Jardinga.