Baukje Prins vertelt over haar Molukse en Nederlandse klasgenoten

Oosterwolde - Baukje Prins vertelt op zaterdag 25 oktober in de bibliotheek in Oosterwolde over haar boek 'Gemengde gevoelens. Molukse en Nederlandse klasgenoten in de jaren zestig'. De schrijfster zat in Oosterwolde met Molukse kinderen op school.

Haar lezing wordt afgewisseld met interviews van haar voormalige klasgenoten.

In ‘Gemengde gevoelens’ duikt Baukje Prins de archieven in en tekent de levensverhalen op van haar Molukse en Nederlandse klasgenoten. Het resultaat is een verrassend boek over de invloed van een turbulent integratieproces op het persoonlijk leven van zowel gevestigden als buitenstaanders.

Grootste gemengde school van Nederland

Zo’n vierhonderd Molukkers kwamen in de jaren vijftig terecht in de kampen Oranje en Ybenheer, enkele kilometers buiten Oosterwolde. De basisschool van meester Hoogeveen groeide in de jaren zestig uit tot de grootste gemengde school van Nederland. Voor de kinderen leek het de gewoonste zaak van de wereld, maar was dat ook zo?

Molukse middag in de bibliotheek

De lezing is onderdeel van de Molukse middag in de bibliotheek, waarbij er een tentoonstelling van Molukse boeken kan worden bekeken, en ook kleren en voorwerpen te bezichtigen zijn. Een modeshow en Molukse hapjes zijn ook onderdeel van de middag.

De Molukse middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Voor de lezing van Baukje Prins is er een entreeprijs van 5 euro, voor leden van de bibliotheek en de Historische Vereniging Oosterwolde e.o. 3 euro.

Luister naar het interview op Radio 1 met Baukje Prins over haar boek 'Gemengde gevoelens'.