Publiek krijgt voor het eerst toegang tot Lendebos

Oldeberkoop - It Fryske Gea houdt op 25 oktober de eerste publieksexcursie in het Lendebos bij Oldeberkoop. Dit langgerekte bosgebied tussen de Bovenweg en de Linde is begin 2013 aangekocht. Afgelopen jaren was het gebied afgesloten voor publiek.

Gevarieerd gebied

Het gevarieerde 40 hectare grote terrein bestaat uit percelen met verschillende soorten loof- en naaldbomen en is al vele jaren een prachtig rustgebied voor broedvogels en zoogdieren. Daarnaast zijn er in de herfst verschillende soorten paddenstoelen te vinden.

Onder leiding van de ervaren natuurgids Susan Tapper betreden de deelnemers aan de excursie de overwoekerde paden, klimmen af en toe door greppels en ervaren de rust van dit natuurgebied. Deelnemers dienen goed ter been te zijn en stevig schoeisel en kleding te dragen.

In het voorjaar wordt op deze locatie een speciale vogelexcursie gehouden.

Aanmelden kan tot 24 oktober

De excursie is van 10.00 tot 12.00 uur. Opgave kan tot vrijdag 24 oktober 12.30 uur via de website van It Fryske Gea of het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381 448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen 4 euro en kinderen tot en met 12 jaar 2 euro per persoon.