André verder als De Fietsspecialist

Oosterwolde - André de Vries heeft afscheid genomen van Profile en gaat verder onder de eigen naam André De Fietsspecialist. Sinds begin deze maand is hij bovendien eigenaar van het pand aan de Brinkstraat in Oosterwolde.

Na bijna 13 jaar voor rijwielhandel Voskamp te hebben gewerkt, nam de nu 41-jarige De Vries deze zaak in 2004 over. Hij heeft altijd gewerkt onder de vlag van Profile, een grote keten van rijwielspeciaalzaken in Europa. Het pand werd gehuurd van Voskamp.

Begin dit jaar heeft De Vries besloten om de Profile-formule te laten varen. 'Het geeft mij veel meer vrijheid', legt de ondernemer uit. Nu hij zelfstandig onder de naam André De Fietsspecialist opereert, kan hij volledig zijn eigen inkoop bepalen. 'Daardoor kan ik de klant scherpere prijzen aanbieden en bovendien kan ik veel beter op de vraag inspelen.'

Begin deze maand heeft hij het huurpand kunnen kopen. Dit betekent dat De Vries nu eigenaar is van een winkelruimte van zo'n 425 m² en twee loodsen van elk zo'n 160 m².

Voorlopig blijft de indeling hetzelfde, maar wel wordt het gedeelte waar jaarlijks het vuurwerk wordt verkocht aangepast. 'Ik wil hier vuurwerk blijven verkopen, maar in verband met wettelijk eisen zijn daar wel enkele aanpassing voor nodig. Die wil ik dan ook zo snel mogelijk doorvoeren.'

Kijk voor meer informatie op www.devries-fietsen.nl.