Speeddaten laat 110 leerlingen kennismaken met Stellingwerf College

Oosterwolde - ‘Ik wist niet dat speeddaten zo leuk zou zijn’, zegt een leerling groep 8 op de online open dag van het Stellingwerf College. Zo’n 110 leerlingen van groep 8 hadden zich daarvoor aangemeld.

Iedereen die zich ingeschreven had kreeg via de mail informatie voor een online rondleiding om de school beter te leren kennen en de sfeer te proeven. Alle deelnemers konden door de filmpjes goed te bekijken ook meedoen aan een puzzel met mooie prijzen. Een echte blikvanger was de promotiefilm gemaakt door leerlingen van de leerlingenraad. Deze is inmiddels te zien op de site van de school.

Heel spannend

Voor het speeddaten met docenten had ongeveer de helft van de leerlingen zich ingeschreven. Brugklasleerlingen deelden daarnaast hun ervaringen op het Stellingwerf College met de groep achters. ‘Wij vonden het in het begin ook heel spannend om naar de middelbare school te gaan maar je voelt je snel thuis en maakt snel nieuwe vrienden’, aldus Mirthe en Sarah uit MK1C.

Ook de speeddates met leerlingen en docenten van de beroepsgerichte vakken Bouw, Wonen en Interieur (BWI), Media , Vormgeving en ICT (MVI) en Productie, Installeren en Energie (PIE) waren in trek. Leerlingen groep 8 vonden het spannend om zich hiervoor op te geven maar waren na afloop heel tevreden.

Tweede ronde

Vanwege het grote succes met de speeddates komt er een tweede ronde. Het is dan ook mogelijk om te speeddaten met docenten en leerlingen van het Technasium. Na de voorjaarsvakantie krijgen de basisscholen hierover meer informatie en zal het op de site van de school komen te staan.