Meester Marco neemt na 25 jaar afscheid van De Stelling

Makkinga - Meester Marco Muijselaar verlaat na 25 jaar obs De Stelling Makkinga. Donderdag werd hij in het zonnetje gezet.

Na de PABO in 1988 begon Muijselaar als invalkracht en daarna als leerkracht bij o.b.s. Tussen de Singels in Oosterwolde. Door de daling van het aantal leerlingen kwam de school in Makkinga in beeld. Muijselaar begon in 1995 in het oude schoolgebouw obs Noast de Meule, die naast de molen stond in Makkinga. In 2002 werd het nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen met een nieuwe naam: De Stelling.

Na 25 jaar als leerkracht te hebben gewerkt, waarvan zeven jaar in combinatie als internbegeleider, is het voor Muijselaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij stopt met lesgeven encgaat aan de slag als gedragsspecialist bij De Stipe.

Ondanks de coronamaatregelen slaagden leerlingen, ouders en teamleden er in er een mooi afscheid van te maken. Meester Marco werd verrast in zijn groep 5/6 met een “Bedankt Meester Marco film”. Alle leerlingen van de school hadden aan deze film meegewerkt met een persoonlijke boodschap. Per klas was er een afscheidslied. De leerlingen van de andere groepen konden via een livestream meegenieten van de première.

Daarna kreeg Muijselaar een schilderij cadeau. Hierop stond van iedere leerling een getekend dier dat op de savanne leeft. Omdat Muijselaar graag op vakantie gaat naar Afrika was er een savanne gemaakt. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van de leerlingen in de klassen. Kinderen kregen een traktatie en voor iedere klas was er een cadeau.

’s Middags was er voor ouders en belangstellenden gelegenheid afscheid te nemen via de drive in (de parkeerplaats bij de school). Dit kon met de fiets, auto of wandelend. Daarna werd er door de teamleden met een high tea afscheid genomen van hun collega.

Als aandenken kreeg meester Muijselaar van de teamleden een wanddecoratie van een molen met de inscriptie: “1995 Noast de Meule 2002-2021 o.b.s. de Stelling.’