Honderden taartpunten voor OlmenEs

Appelscha De bewoners en het personeel van de OlmenEs in Appelscha werden woensdagochtend verrast met taart. 323 taartpunten werden er afgeleverd door Echte Bakker De Vent uit het dorp.

Reden daarvoor was de crowdfundingactie die Peter Hiemstra namens tattooclub Natural Born Sinners had opgezet om de gemeenschap een hart onder de riem te steken na een coronauitbraak.

Mooie activiteit

1900 euro haalde hij op. ‘Een mooi bedrag waar we iedereen blij mee kunnen maken’, zegt Hiemstra. ‘Een deel daarvan werd besteed aan de taart, ‘maar we hebben nog meer dan duizend euro over voor een mooie activiteit’. Hiemstra gaat persoonlijk met OlmenEs in gesprek over een tweede doel voor het geld. ‘Na de coronacrisis’, laat de weldoener weten, ‘want dan kan echt iedereen er van genieten en kan het veilig georganiseerd worden.’

Coronavirus

37 van de 125 bewoners en 19 van de 250 personeelsleden raakten besmet met het coronavirus in november. Ze moesten in quarantaine, maar herstelden snel. ‘Omdat sommige bewoners zich zelfs goed voelden, terwijl ze besmet waren, was het soms lastig om uit te leggen dat zij niet naar buiten mochten’, zegt Hans Weehuizen van OlmenEs. Hij is tevens degene die woensdagochtend de tientallen dozen in ontvangst nam van De Vent, die twee keer op en neer moest rijden vanwege de hoeveelheid punten. Weehuizen had er ook een kluif aan: ‘Ik hoop dat ik alle taart heb rondgebracht voor de koffie. Iedereen kijkt er naar uit.’ En dat bleek toen een paar personeelsleden langs liepen. ‘Geweldig, echt klasse’, roepen ze Hiemstra toe.

Inmiddels gaat het weer goed op OlmenEs. Iedereen is uit quarantaine, alle bewoners hebben een vaccinatie gehad en de twee prik kunnen zij 27 februari verwachten.

Maar eerst appeltaart.