Danielle de Groot steunt Riemsoord

Appelscha - In oktober 2020 startte Danielle de Groot een actie om iets te doen voor bewoners van Riemsoord in Appelscha. Ze vond dat ze in deze lastige tijd iets voor de ouderen moest doen.

Inmiddels heeft ze 15.000 euro bij elkaar gebracht. Haar uiteindelijke doel om 23.000 euro aan donaties bij elkaar te halen, blijft staan. ‘We gaan door totdat we het streefbedrag halen. Dat we nu als eerste de Qwiek-up hebben kunnen aanschaffen is mooi, maar we willen meer”, geeft Danielle aan.

Ouderen prikkelen, activeren of juist rust geven

Bij Riemsoord, een van de locaties van Zorggroep Liante, zijn ze heel erg blij met de Qwiek-up. De Qwiek-up ondersteunt de zorgmedewerkers in hun dagelijkse werk. Renate Winter, de leidinggevende zorg en dienstverlening is juist nu in deze periode, waarbij bezoek schaars is door de coronamaatregelen, blij met de Qwiek-up. “We zetten het op dit moment in voor individuele bewoners die we willen prikkelen en stimuleren. Zo kunnen we een bewoner die we verzorgen tijdens de zorg extra prikkelen door een concert te bekijken. Hierdoor wordt het welbevinden gestimuleerd en ontstaat meer interactie tussen bewoner en de zorgmedewerker.

Maar de Qwiek-up kan juist ook heel goed helpen om bewoners rust te geven tijdens momenten waarop stress wordt ervaren als een bewoner bijvoorbeeld in of juist uit bed wordt gehaald.

De tekst gaat verder na de foto.

Prowise en Belevenistafel

Het volgende innovatie digitale hulpmiddel wat Danielle voor Riemsoord wil aanschaffen is de Prowise. Een groot interactief touchscreen waarmee ouderen via bijvoorbeeld verschillende spelvormen individueel of in een groep actief kunnen zijn. Het grote voordeel is dat dit scherm horizontaal als een tafelblad ingezet kan worden. “We zijn al een heel eind. Nog 8000 euro te gaan en dan is mijn doel bereikt en kunnen we de bewoners van Riemsoord op verschillende mooie manieren ondersteunen bij een mooie en waardevolle dag”, zegt Danielle.

www.doneerdoel.nl/actie/2821/oud-en-afgedankt