Minder coronabesmettingen in Ooststellingwerf, in Weststellingwerf iets meer

Wolvega/Oosterwolde - In Ooststellingwerf zijn deze week 30 nieuwe coronagevallen geconstateerd. Dat zijn er vijftien minder dan vorige week. In Weststellingwerf waren er 54 nieuwe gevallen, tegenover 51 een week eerder.

Het aantal coronabesmettingen in Fryslân is voor de tweede week op rij gedaald, van 1306 naar 1181. Wel raakten veel meer mensen van zeventig jaar en ouder besmet. Het aantal zeventigplussers dat deze week besmet raakte, steeg met bijna 40 procent. Vooral in verpleeg- en verzorgingshuizen nam het aantal nieuwe besmettingen toe. Hier liepen 154 bewoners het coronavirus op, tegen 85 een week eerder.

Voor een deel komt dit waarschijnlijk doordat in verschillende tehuizen intensief en preventief is getest. Ook de opkomst van de Britse variant, die annex is met verschillende uitbraken, speelt een rol.

De afgelopen week zijn 7866 tests afgenomen, zo’n 600 minder dan vorige week. Het vindpercentage (gehalte positieve tests van alle tests) was deze week 11 procent, een procent lager dan een week eerder.

Met de 1181 infecties van deze week erbij is het coronavirus inmiddels bij 22.076 inwoners van Fryslân aangetroffen. Deze week is van 30 mensen aan GGD Fryslân gemeld dat ze overleden zijn terwijl ze besmet waren, tegen vorige week 29. Er zijn 14 ziekenhuisopnames doorgegeven. Vorige week waren dat 12.