Fietsroute wordt veiliger; van racebaan naar ‘versmalling’

Ravenswoud – Al jaren hamert Plaatselijk Belang Ravenswoud erop de fietsverbinding met Appelscha veiliger te maken. Vooral toen de basisschool in het dorp sloot in 2015 en de kinderen dagelijks naar Appelscha moesten op de fiets, werd de noodzaak groter.

Mede door het aandringen van het plaatselijk belang heeft de gemeenteraad opdracht gegeven om een verkeersonderzoek in te stellen rond de situatie op de verbindingsroute Bokslootsweg. Het resulteerde in een plan van aanpak om die route fietsveiliger te maken. Volgens dit plan komt er een middenbaan met twee zijstroken in verschillende kleuren asfalt, waardoor de weg optisch versmald wordt. In combinatie met enkele andere maatregelen zou dit een snelheid remmend effect hebben.

Teleurstellling

Eind november is de straat een tijd afgesloten geweest, waarop plaatselijk belang in haar handen begon te wrijven. Zou het eindelijk gaan gebeuren? En zou de jeugd veiliger kunnen rijden. De teleurstelling was groot toen de weg alleen opnieuw geasfalteerd werd. Een nieuwe, zwarte racebaan, noemt het plaatselijk belang het. Maar, bij navraag blijkt, dat de 2-kleurige toplaag en de andere markeringen dit voorjaar kunnen worden aangebracht. Plaatselijk Belang Ravenswoud heeft er nogmaals op aangedrongen dat er geen tijd te verliezen is, zodat de kinderen zodra de scholen weer openen na de coronalockdown, veilig naar school kunnen.