Vraag naar bedrijfsunits in Appelscha blijft groot

Appelscha - Op het industrieterrein van Appelscha wordt binnenkort begonnen met het vierde gebouw vol bedrijfs- en opslagunits. ‘Ondanks de coronacrisis is er nog steeds een enorme behoefte aan bedrijfsruimtes’, stelt initiatiefnemer Gerben Welles.

De units worden gebruikt voor het vestigen van het eigen bedrijf, opslag van materialen of stalling van oldtimers of campers of als investering. Een jaar geleden is het fase 1 terrein op het voormalige showterrein van Welles Hout opgeleverd met in totaal 28 multifunctionele- en opslagunits. De bouw van fase 2, met in totaal nog eens 32 units en 19 garageboxen gaat nu beginnen. ‘Fase 2 bestaat net als fase 1 uit drie gebouwen, waarvan het eerste gebouw bijna volledig verkocht is.’ Fase 2 bevindt zich achter de brandweerkazerne in het dorp. ‘Het is het allerlaatste stukje op het Industrieterrein dat volgebouwd mag worden, dus geïnteresseerden moeten er nu bij zijn.’ Welles verklapt: ‘Voor het tweede pand hebben ook al diverse mensen een optie op een unit genomen. Het gaat razend hard, dit had ik nooit verwacht.’

De beschikbare bedrijfsunits hebben een vloeroppervlakte van 50 en 75 vierkante meter. In de aanvangsfase is het mogelijk om units aan elkaar te koppelen voor extra vierkante meters. Ook bestaat de mogelijkheid om er een verdiepingsvloer in te laten maken omdat de panden ruim zes meter hoog worden. De garageboxen zijn 24,5 vierkante meter en hebben een hoogte van 3,5 meter.

Het eerste gebouw van fase 2 wordt in het voorjaar 2021 gebouwd door aannemer Doornenbal. De verwachte oplevering is rond de bouwvak.

bedrijfsunitsappelscha@gmail.com.