AH-cheque voor bijna zestig clubs, scholen en verenigingen

Oosterwolde - De Plak en Pak-actie van Albert Heijn is een groot succes geworden. Massaal werden door clubs, scholen en verenigingen uit Ooststellingwerf plakpunten gespaard. Uiteindelijk is S.V. Oosterwolde met een bedrag van € 1560,- de grote winnaar geworden.

Geen enkele deelnemer aan de actie is met lege handen blijven staan. „In totaal kunnen we bijna zestig cheques uitreiken”, zegt supermarkteigenaar Henkjan van Zanten enthousiast. “Ontzettend fijn dat we met deze actie zoveel clubs, scholen en verenigingen een financieel steuntje in de rug kunnen geven.”

Vanwege het coronavirus zijn diverse clubs in financieel zwaar weer terechtgekomen. Het was voor de ondernemer de aanleiding om deze nieuwe actie op te zetten. Twaalf weken geleden is de actie gestart. Naast het sparen van plakpunten reed mascotte Bart elke week met de Bart-mobiel door Ooststellingwerf om nog eens 24 extra plakpunten ter waarde van € 100,- uit te delen.

De komende periode worden de eindbedragen uitgekeerd. De basisscholen De Toekan en De Akker zijn met bedragen van € 1320,- en € 1280,- op respectievelijk een tweede en derde plaats geëindigd.

Het complete overzicht is terug te vinden op de website http://www.blijvenplakkendus.nl