Taartenactie OlmenEs: al ver over de helft

Appelscha – Sinds Peter Hiemstra uit Appelscha samen met tattooclub Natural Born Sinners een crowdfundingactie is gestart voor de OlmenEs, is er massaal gehoor aan gegeven. ‘Er wordt ontzettend veel gedoneerd, we zijn er erg blij mee’, zegt Hiemstra.

De crowdfunding is dinsdag gestart en nu al hebben de weldoeners 1457 euro opgehaald. In totaal hoopt de groep 2750 euro op te halen. Het geheel komt ten goede van alle bewoners, het personeel en vrijwilligers van de OlmenEs. 550 personen in totaal. Iedereen krijgt taart om ze vanwege de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Op het complex was twee weken geleden een hevige corona-uitbraak. Van het overige geld wordt, zodra het weer mag, een evenement georganiseerd.

De 1457 euro komt van in totaal 65 donateurs. ‘Ik schrok enorm toen ik na één dag  inzamelen zag dat er al zo’n duizend euro was opgehaald. Het doet me erg goed. Er zijn zelfs best veel mensen bij die zomaar 50 of 100 euro doneerden.’ De taarten worden lokaal gehaald, bij Echte Bakker De Vent in Appelscha.

Om te doneren, klik hier.