Sporten via QR-code

Oosterwolde - De Buurtsportcoaches van Scala introduceren de Buurtsport QR-Codes. De QR-codes zijn te vinden op verschillende locaties in Ooststellingwerf waar in het openbaar wordt gesport en bewogen.

De QR-code op de sticker is te scannen met een smartphone. Wanneer de code gescand is, wordt de gebruiker doorgestuurd naar een filmpje. De filmpjes zijn opgenomen in Ooststellingwerf en geeft iedereen een uitdaging om op een veilige, nieuwe manier in beweging te komen.

De beweegtuin in Langedijke is al voorzien van QR-codes. Wanneer daar een QR-code wordt gescand, volgt een instructie over het desbetreffende fitnessapparaat. Ook de speeltuinen, voetbalgoaltjes en rekstokken zijn voorzien van een QR-code met passende challenges voor de kinderen.

Buurtsportcoaches werken aan de verspreiding van de QR-codes in de gemeente. Zo wordt er gewerkt aan een bootcamp-route en worden er nog meer challenges voor kinderen bedacht. Via de Facebookpagina van Buursport kunnen gebruikers een reactie achterlaten waar zij een QR-code hebben gespot.