Winkeliers creëren exclusief speelkleed

Oosterwolde - Een speelkleed met onder andere de kleurrijke regenboogbrug, de karakteristieke dorpskerk met klokkenstoel en de sportvelden in Oosterwolde. Dit exclusieve ontwerp is nu in beperkte oplage verkrijgbaar bij de vijf initiatiefnemers Albert Heijn, Auto Kort, Welkoop, Hema en Top1Toys.

Het oorspronkelijke idee is afkomstig van Henkjan van Zanten van supermarkt Albert Heijn. Hij kwam een paar maanden geleden in contact met een leverancier van speelkleden. “Hoe leuk zou het zijn als we een uniek speelkleed van Oosterwolde konden realiseren? Ik zag het direct voor me.”

Kenmerkende plekken

Hij zocht contact met enkele collega-ondernemers. “Een kleed met daarop de Albert Heijn en enkele andere kenmerkende plekken in Oosterwolde is leuk, maar een speelkleed met nog meer herkenbare winkels uit het dorp is nog leuker.”

Enthousiast

Het idee werd neergelegd bij Auto Kort, Top1Toys, Hema en Welkoop. “Ze waren ook direct razend enthousiast, waarop we gezamenlijk een speelkleed van Oosterwolde hebben ontworpen.” Naast de regenboogbrug, de kerk en de sportvelden zijn het gemeentehuis en het Biosintrum terug te vinden op het kleed. Uiteraard ontbreken ook de deelnemende bedrijven niet. De panden zijn allemaal afgebeeld zoals ze er in werkelijkheid uitzien. “Heel herkenbaar dus. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen.”

Het speelkleed is exclusief bij de vijf deelnemers verkrijgbaar voor 27,50 euro. Bij een minimale besteding van 25 euro kan het kleed voor 19,95 euro worden aangekocht. Op is op en de voorraad is beperkt.