Gratis autobanden op laten pompen in Oosterwolde

Oosterwolde - Iedereen kan zaterdag 28 november gratis de autobanden op goede spanning brengen. In Ooststellingwerf staat dan op twee locaties het team van Band op Spanning klaar.

Op zaterdag 28 november kan iedereen tussen 9.00 uur en 12.00 uur autobanden laten oppompen bij het parkeerterrein van de Albert Heijn in Oosterwolde en tussen 13.00 uur en 17.00 uur bij het parkeerterrein van de Lidl in Oosterwolde.

Elke auto gaat met goed opgepompte banden zuiniger rijden en stoot minder CO₂ uit. Ook vermindert de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden (NOx).

Op zaterdag 28 november staat het team van Band op Spanning met aanmeldkaarten op de genoemde tijden bij de ingang van het parkeerterrein. Deelnemers kunnen hun aanmeldkaart onder de ruitenwisser of op het dashboard leggen nadat de auto is geparkeerd. Daarna pompt een medewerker van Band op Spanning de autobanden op. Via speciale software wordt de geadviseerde bandenspanning van de auto opgezocht. Na afloop vinden bestuurder op het resultatenkaartje onder de ruitenwisser terug welke bandenspanning is gemeten is en wat zij met het oppompen van de banden hebben bespaard.