OSO steekt leden hart onder de riem

Oosterwolde - Alle ruim driehonderd leden van de Onafhankelijke Seniorenvereniging Ooststellingwerf (OSO) zijn onlangs verrast met een presentje. Ze hebben van het bestuur allemaal een kaart en chocoladehart gekregen.

Tevens wordt er volgend jaar geen contributie geïncasseerd. “Op deze manier hopen we de binding met onze leden te houden”, aldus René Schulkes, voorzitter van de OSO.

Geen bijeenkomsten

Door corona konden er afgelopen jaar nauwelijks activiteiten van de OSO plaatsvinden. “Als bestuur worstel je dan met de vraag; hoe houden we contact met onze leden? Bijeenkomsten kunnen we niet houden.”

Ondanks het beperkte aantal bijeenkomsten hoopt het OSO-bestuur dat leden in de toekomst niet zullen afhaken. “We willen iedereen graag bij elkaar houden. Ook al kunnen we nu geen activiteiten houden, we zijn er wel voor onze leden.”

‘Er wordt aan ons gedacht’

Om dat te onderstrepen is besloten om volgend jaar geen contributie te innen en iedereen een ‘hart onder de riem’ te steken. “Een heel goed initiatief”, reageert OSO-lid Wim Dikkens. “Het is fijn om te zien dat het bestuur ons niet loslaat. Er wordt aan ons gedacht.”

Warme reacties

Hij was niet de enige die positief op de actie heeft gereageerd. “We hebben ontzettend veel leuke en warme reacties op ons initiatief mogen ontvangen”, zegt Schulkes blij. “Fijn om te zien dat het gelukt is om de mensen even wat op te beuren tijdens deze moeilijke dagen rond Sinterklaas en kerst. We hopen iedereen volgend jaar weer te kunnen ontmoeten.”