Poiesz doneert ruim 81.000 euro aan Voedselbanken in het noorden

REGIO Poiesz Supermarkten doneert ruim 81.000 euro aan de Voedselbanken in het noorden. Dit is het resultaat van een actie die de supermarktketen opzette samen met haar klanten en leveranciers om de Voedselbank zo extra te steunen in de coronatijd.

‘Met deze gift ondersteunen we de gratis voedselhulp, zodat de mensen in het noorden die het niet breed hebben kunnen worden voorzien van eten en drinken’, zo schrijft Poiesz.

Landelijk is het aantal klanten voor de Voedselbank sterk toegenomen én is de toevoer van levensmiddelen juist minder geworden. Voor Poiesz reden genoeg om op verschillende manieren de helpende hand toe te steken.

Acties

In mei van dit jaar hebben klanten voor een totaal van € 35.250,- aan goederen ingezameld. Bovenop dit bedrag heeft Poiesz Supermarkten voor € 17.625,- aan waardebonnen gedoneerd.

Na deze actie is Poiesz Supermarkten in de zomer een donatie-actie gestart: klanten profiteerden van voordeel en Poiesz doneerde van elk verkochte donatie-aanbieding 10 eurocent aan de Voedselbank. Ook het statiegeld kon via de gele knop op de emballage-automaat gedoneerd worden. Deze optelsom leidt tot een resultaat van € 81.739,77.

Elke euro goed besteed

Al het ingezamelde geld komt goed terecht: de Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers waardoor elke euro besteed wordt aan de mensen die een beroep op doen op deze organisatie. Het bedrag is inmiddels met grote dank in ontvangst genomen door vrijwilligers van de Voedselbank.