JJW Hospice maakt video-opnames voor pitch Iepen Mienskipsfûns provincie Friesland

HEERENVEEN Een aantal vrijwilligers van het Julia Jan Wouters Hospice uit Heerenveen heeft zaterdag video-opnames gemaakt bij het huidige VPTZ Julia Jan Wouters Hospice en Thuisinzet en de mogelijk nieuwe locatie van het hospice in een del van het oude schoolgebouw van It Oerset aan de Van Helomalaan in Heerenveen.

De video waarin ook wethouder Jelle Zoetendal aan het woord komt, moet eind deze week klaar zijn en is bedoeld voor een digitale pitch voor het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Friesland. 

Via de pitch hoopt het hospice op een bijdrage van 110.000 euro voor de realisatie van het nieuwe onderkomen. De provincie Friesland wil begin november starten met de beoordeling van de pitches.

De totale kosten van de realisatie van een nieuw JJW Hospice zelf bedragen 1,3 miljoen euro. Van dat bedrag is ondertussen al ruim 800.000 euro binnen. 

Bredere actie

De pitch maakt onderdeel van een bredere actie om geld in te zamelen. Eerder al werd geld toegezegd door de stichting Vrienden van VPTZ Julia Jan Wouters Hospice (100.000 euro), de Julia Jan Wouters Stichting (75.000 euro), de gemeente Heerenveen (40.000 euro) en door diverse donateurs en sponsoren en is geld toegezegd vanuit subsidies. Terwijl Royal Smilde afgelopen vrijdag 2500 euro toezegde.

Daarnaast is er nog contact met de gemeente De Fryske Marren en Weststellingwerf en 140 fondsen. Van die fondsen hebben al vijfenveertig toegezegd het in behandeling te nemen.

Intentieverklaring

Het JJW Hospice en ziekenhuis Tjongerschans ondertekenden medio juni een intentieverklaring voor de komst van het hospice in het oude It Oerset. 

De verhuizing is volgens bestuursvoorzitter Otto Hoekstra van het JJW Hospice nodig omdat de oude locatie aan de K.R. Poststraat waar het sinds 2006 is gevestigd te klein is.

De drie kamers die daar beschikbaar zijn, zijn volgens Hoekstra te klein om te voldoen aan het veranderende zorglandschap dat toekomstbestendig moet worden.

Op de beoogde locatie aan de Van Helomalaan moeten vier kamers komen. In tegenstelling tot nu beschikken die straks over eigen sanitair. Daarnaast is er ook ruimte voor het koppelbed dat het hospice eerder al ontving van de Roparun.

Regiofunctie

De geboden hulp in de thuissituatie en het hospice is voor inwoners van en rondom de gemeenten: Heerenveen, Weststellingwerf, Opsterland en De Fryske Marren.

In bijzondere gevallen zijn ook gasten buiten deze regio welkom in het hospice.