In Twielochten niet meer op lokale radio

Oldeberkoop - Vanwege de vele technische problemen op beide lokale omroepen in Oost- en Weststellingwerf hebben de makers besloten het radioprogramma “In Twielochten” niet meer uit te zenden.

Het goed beluisterde programma was nog geen jaar in de lucht. In Twielochten was een programma in het Stellingwarfs, dat wekelijks op de vrijdagavond uitgezonden en door Kjerst Herder en Sietske Bloemhoff gepresenteerd werd.

Het programma wordt in november voortaan door de Stellingwarver Schrievesronte nu op de podcast aangeboden. De opnamen daarvoor gaan in november van start. De podcast ”In Twielochten” is te beluisteren via onder andere de website Stellingplus.nl.

Aan dat programma, dat een productie is van de Stellingwarver Schrieversronte, werken met elkaar zo’n achttien vrijwilligers mee, zodat er voor een grote afwisseling gezorgd kan worden.

In het Stellingwarver programma komen tal van culturele onderwerpen aan bod. Daarbij moet ook nu weer gedacht worden aan verhalen en gedichten, bijzonderheden over de Stellingwarfse taal en uit de natuur, een kolom, speciale recepten die in beide Stellingwarven nog steeds gemaakt worden en allerlei wetenswaardigheden. Ook een taalvraag is iedere keer in het programma opgenomen.