Voormalige aula wordt tijdelijke vergaderruimte voor gemeente

Oosterwolde - De gemeente richt de voormalige aula naast het gemeentehuis tijdelijk in als extra vergaderruimte voor intern gebruik. De plannen om de aula te slopen en op het terrein extra parkeerplaatsen te realiseren, zijn in de ijskast gezet.

Sinds 1 februari 2019 is de gemeente eigenaar van de voormalige aula aan de Kuipenstreek. Uitvaartvereniging De Laatste Eer (DLE) heeft ter overbrugging van de nieuwbouw op Kuipenstreek 7, de aula van de gemeente in gebruik genomen. Inmiddels is realisatie van het nieuwe afscheidshuis van DLE een feit en is het gebruik van de aula per 1 oktober beëindigd.

De gemeente wil het terrein transformeren naar een parkeerterrein ten behoeve van het eigen personeel. Hiermee zou de aanwezige parkeerdruk structureel worden opgelost. Heel veel medewerkers van de gemeente werken door het coronavirus thuis tot in ieder geval het einde van dit jaar. Langer thuiswerken lijkt realistisch. Hierdoor is actuele parkeerdruk niet aan de orde.

Het pand verkeert bouwkundig in een goede staat. De gemeente heeft in deze coronatijd behoefte aan meer vergaderruimte, waarbij de 1,5 meter kan worden benut. Daarvoor heeft de gemeente besloten om de aula nog niet te slopen en in te zetten als vergaderruimte voor grotere groepen.

De aanwezige technische installatie in de aula is aan vervanging toe. Dit vergt een dusdanige investering (schatting 20.000 euro) dat die volgens de gemeente niet te verantwoorden is. Het eventueel uitvallen van deze installatie betekent dus mogelijkerwijs dat het pand niet langer kan worden ingezet als vergaderruimte.