Lintjo verliest van DTS

Oldeberkoop - Een livestream zorgde er zaterdag voor dat het publiek toch nog kon genieten van de wedstrijd Lintjo - DTS (S). Bij de wedstrijd, op sportpark Lunia, was vanwege het coronavirus, geen publiek toegestaan.

Lintjo startte met Kees Flapper, Marco den Ouden, Ilsa Wierema en Jildau de Haan in de aanval. In de verdediging startten Lisanne de Boer, Sybrit Pen, Eelke Woudstra en Michel Bakker. Het was DTS dat als eerste de korf wist te vinden, maar snel daarop wist Kees Flapper met een afstandschot de stand weer gelijk te trekken. Meteen na de vakwissel scoorde Eelke Woudstra een vrije bal, maar DTS vond meteen weer aansluiting. Flapper en Bakker verzilverden een strafworp, maar ook DTS scoorde weer. De stand was weer gelijk. Daarna verliep het scoreverloop om en om. Den Ouden en Flapper waren trefzeker van afstand en brachten de ruststand op 8-8.

Na de pauze leek Lintjo niet scherp meer. DTS profiteerde daarvan door driemaal achtereen te scoren. Eelke Woudstra deed voor Lintjo iets terug om wederom van afstand te scoren. Vervolgens werd Liselotte Mooijman in het veld gebracht voor Sybrit Pen. DTS scoorde de één na de andere van afstand. Eelke Woudstra was opnieuw trefzeker door het afronden van een doorloopbal en daarop verzilverde Lisanne de Boer een strafworp. Na de vakwissel was Kees Flapper nog eenmaal trefzeker van afstand, maar DTS bleef ook gemakkelijk scoren. Michel Bakker scoorde nog een uitstartbal, maar daarop had DTS nog eenmaal het antwoord klaar. Eindstand 13-20.

Volgende week gaat Lintjo op bezoek bij DTL in Hantum.