CSG Liudger Waskemeer hijst de regenboogvlag

Waskemeer - Christelijke Scholengemeenschap Liudger in Waskemeer hees zondag de vlag. Niet zomaar een vlag: het betrof de regenboogvlag, omdat het ‘Coming Out Day’ was.

Op deze dag draait het er om dat mensen zichzelf moeten kunnen zijn en hun geaardheid moeten kunnen laten zien. ‘Als CSG Liudger doen we al jaren mee aan Coming Out Day door de regenboogvlag te hijsen. Dat vinden we heel belangrijk, want iedereen mag zijn wie hij is en hoe hij is. Wij willen onze leerlingen laten zien dat het oké is om te laten zien wie je bent’, zegt Dick Wilbrink, locatiedirecteur van de school.

De regenboog is al heel lang een bekend symbool. In de Bijbel wordt de regenboog gebruikt als symbool van verbinding tussen God en alle mensen. Dat past dus heel goed bij de christelijke identiteit van CSG Liudger. De regenboogvlag sluit daarbij aan als symbool voor verbinding tussen mensen van iedere aard.

CSG Liudger Waskemeer doet ook al jaren mee aan ‘Paarse Vrijdag.’ Dat is een dag waarop leerlingen en docenten elkaar laten zien dat ze zichzelf mogen zijn. Docent godsdienst Arnout Couperus organiseert samen met docent geschiedenis Rik Berends deze dag. Berends: ‘Wij vinden het heel belangrijk dat leerlingen aan elkaar durven te laten zien wie ze zijn. We zien dat leerlingen die bijvoorbeeld homoseksueel of biseksueel zijn, veel vaker te kampen hebben met mentale problemen zoals depressie. Dat komt omdat hun geaardheid nog steeds vaak een taboe is, of zelfs een scheldwoord. Met dit soort dagen willen we hen laten zien dat ze er mogen zijn.’