Overpeinzing
Door de Stellingwerver kerkgemeenschap

30...is de max

Dan weet je het gelijk. Dit gaat weer over Corona.

We worden sikkeneurig. Van onze sikkeneurigheid krijgen we korte lontjes. We zijn snel aangebrand. De tenen zijn lang, onhebbelijke reacties en verwijten vliegen over en weer. De Staphorster kerkgemeenschap gaat over de tong. Laten we maar eerlijk zijn: de klaagzang nemen we snel van elkaar over. Mensen zijn soms net papagaaien. We praten elkaar na. Maar ….

Misschien ben ik een beetje dom maar … . Wat mij bij mensen wel eens opvalt. is dat de mond over een ander zo groot is. Die ander doet altijd verkeerd. Ús mem zei altijd: “als je met één vinger naar een ander wijst dan wijzen er 3 naar je zelf”.

Ik wilde het graag over die 3 vingers hebben die naar mij zelf wijzen.

Want Corona houden we alleen maar SAMEN tegen. En wel: 1) als we de drukte mijden, 2) op 1,5 meter van elkaar blijven, 3) thuis blijven als we niet 100 punten zijn, 4) mondkapje dragen in de binnenruimten, 5) in mijn eentje winkel. Laten we ophouden met discussiëren, met eindeloos gekwek, gesoebat en op elkaar afgeven. Maar gewoon DOEN.

Gewoon je uiterste best doen om de ander te beschermen. Wat minder IK IK IK. Wat meer Jij JIJ JIJ. En dan de JIJ die kwetsbaar is. JIJ die in de zorg werkt en nog steeds niet de oude bent. Want soms doen we maar gewoon. We rotzooien gewoon wat aan.

Maar als ONZE operatie wordt uitgesteld dan is de wereld te klein.

“Hoe kunnen ze dat nou doen? Mijn operatie uitstellen. Want IK … ”

Nou gewoon. Omdat we ons soms nergens wat van aantrekken. We wijzen naar de politici en de bestuurders. “Want zij in Den Haag … “. En dan komt er heel wat. IK laat me niet sturen. Want IK ... .

Mijn lieve Heer gaf mij een hoofd vol verstand. Mijn lieve Heer gaf mij kracht en creativiteit. Mijn lieve Heer gaf mij wijsheid, geduld en volharding. Mijn lieve Heer gaf mij een hart voor anderen.

SAMEN tegen Corona.