De trend van nu: smart casual. Hoe smart casual ben jij?

Aangeboden door: Mouwlengte7.com

Colbert in combinatie met spijkerbroek, sweater met een pantalon, combinaties die je tegenwoordig aan de lopende band op straat ziet. Het is niet smart, maar ook niet casual. Om precies te zijn zit het er precies tussenin, smart casual. Deze look is dè trend van nu. Het komt eigenlijk neer op het dragen van zakelijke- en casual kledingstukken in een outfit.

Benieuwd naar hoe jij deze look kunt toepassen op jouw outfit? Lees dan snel verder.

Smart casual: helemaal van deze tijd

Het is niet zo gek dat de smart casual look in opmars is. Tegenwoordig is het aan de orde van de dag dat zakelijk en privé elkaar kruisen. Een bekend voorbeeld hiervan is dat je bijvoorbeeld een meeting met een leverancier overdag hebt, maar in de avond gelijk door wilt naar je vrienden. De outfit moet een mengeling van beide werelden zijn, anders moet je tussendoor naar huis om te kleden.

Wanneer ben ik niet smart, maar ook niet casual?

Maar wanneer heeft jouw kledingkast een smart casual transitie nodig? Misschien is het wel goed genoeg zo? Van smart naar casual kledingstukken indelen als volgt:

Onderlichaam: Pantalon → Chino → Spijkerbroek

Bovenlichaam: Colbert → Formeel overhemd/shirt → sweater→ Informeel overhemd/shirt → Informele Trui → Lange mouwen shirt → Poloshirt → T-shirt

Het is belangrijk om bij elk kledingstuk te beoordelen of het meer geschikt is voor formeel of informele gelegenheden. Bovendien dient er gemakkelijk een combinatie mee gemaakt te worden. Verder is het natuurlijk goed om te weten of het überhaupt goed zit. Wees streng voor jezelf. Op deze manier kun jij bepalen of jij smart of casual items nodig hebt om jouw look de goede richting te geven.

Zakelijke voorkeur?

Op basis van het bovenstaande overzicht is het gemakkelijk om te zien dat een zakelijke look om kleding vraagt, wat zich aan de smart kant begeeft. Combinaties waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld een sweater, overhemd extra lange mouw en een colbert met een pantalon eronder.

Casual Voorkeur?

Het kan dat je graag trendy gekleed bent. Wanneer dit het geval is bij jou, beoordeel dan of jij kleding hebt wat meer aan de casual kant staat. Zo niet, kijk dan eens voor nieuwe aanwinsten die hier wel bijhoren. Een gangbare casual combinatie is een lange mouwen shirt of trui met een spijkerbroek.

De middenweg: smart casual

De magie van de middenweg zit in de juiste combinaties. Hieronder staan een er een paar die jouw kledingkast goed zullen doen.

Combinatie 1:

Lange mouwen shirt met een pantalon

In eerste instantie denk je misschien dat smart items vaak niet lekker zitten. Een pantalon bewijst het tegendeel. Het ziet er netjes uit, maar het voelt aan als een trainingsbroek. Wanneer je dit combineert met een lange mouwen shirt heb jij de een smart casual look te pakken.

Combinatie 2:

Een overhemd met daarover een sweater, gecombineerd met een chino

Elke man heeft wel behoefte aan deze outfit. Een chino, een broek van katoen met steekzakken, die in allerlei kleuren te vinden is. Een formeel mouwlengte 7 overhemd en leren schoenen maken deze look zakelijk gezien compleet. Voor de liefhebber kun je aan de combinatie ook nog een pull-over van wol toevoegen. Een exemplaar met een ronde is erg trendy. Een gebruikelijke V-hals is natuurlijk ook mogelijk.