Natuurvoeding Zonneklaar zoekt nieuwe eigenaren

Oosterwolde - Wat ruim 40 jaar geleden begon als een consumentenkring van natuurvoeding in Oosterwolde is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke natuurvoedingssupermarkt, nu onder de naam Natuurvoeding Zonneklaar.

Eigenaren Saskia Poelhekke en Rob Vries zijn 15 jaar eigenaar geweest van 'De Wigter' in Drachten (nu een Ekoplaza) en zijn nu 12,5 jaar eigenaar van Natuurvoeding Zonneklaar. Inmiddels zijn ze pensioengerechtigd en bieden de winkel daarom ter overname/te koop aan. "Wij hebben altijd met veel energie en plezier in beide bedrijven gewerkt. We hopen van harte dat er reacties zullen komen", vertelt Poelhekke.

Zeven jaar geleden verkeerde de winkel in financiële problemen. Middels een crowdfundingsactie werd de winkel door betrokken klanten en vrienden gered en kon er een doorstart gemaakt worden. Vries: "De winkel kreeg toen een ander management, onderging een make-over en er werd veel geïnvesteerd in uitbreiding van het assortiment, nieuwe apparatuur en een betere verlichting."

Poelhekke vertelt dat de omzet vervolgens gestaag steeg, maar dat dit rond 2017 enigszins stagneerde. "Dit was landelijk het geval, door de 'valse' concurrentie van de supermarkten. Zij bieden slechts een klein deel van het biologische assortiment."

Wat merken ze bij Natuurvoeding Zonneklaar van de coronaciris? "Aan het begin van de coronacrisis was er een forse groei in de omzet. Dit kwam deels door het hamsteren, deels doordat nieuwe klanten toch voor gezondere en eerlijke voedingsmiddelen kozen. Het afgelopen jaar is de omzet met 15% gestegen."