Harry’s bar moet sluiten vanwege niet naleven coronaregels

Appelscha - Harry’s bar aan de Boerestreek in Appelscha is per direct gesloten door de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân. De sluiting geldt op grond van de noodverordening COVID-19.

De zaak is gesloten nadat politie en de gemeente een groot aantal overtredingen van de noodverordening constateerden. Het café is de afgelopen tijd meerdere malen gewaarschuwd voor het niet naleven van de maatregelen. Op 27 september werden er wederom overtredingen geconstateerd met als gevolg dat het café wordt gesloten.

Grote zorgen

De uitgaansgelegenheid is gesloten op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân, Sybrand Buma. De gemeente, de Veiligheidsregio en de GGD maken zich grote zorgen over de recente stijging van het aantal besmettingen in de regio. Er zijn vooral meer besmettingen in de horeca, familie- en privésfeer en op feestjes.

Veruit de meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Tegen horecagelegenheden die zich bewust aan de regels onttrekken wordt hard opgetreden. Bij grove en herhaalde overtredingen kan de zaak onmiddellijk worden gesloten.

Plan van aanpak

Heropenen na een sluiting kan alleen als er een goedgekeurd plan van aanpak is om toekomstige overtredingen te voorkomen.