Daan Graafstra wint Coronabokaal

Oosterwolde - Invictus-atleet Daan Graafstra uit Appelscha is de winnaar van de Corona bokaal. De prestatiegroep van loopsportvereniging Invictus onder leiding van Klaas Jan Hofstra organiseerde de afgelopen maanden allerlei verschillende loopvormen, waarbij sommige virtueel werden gelopen.

In totaal werden er tien onderlinge wedstrijden georganiseerd, waarbij een ieder op zijn of haar niveau aanspraak kon maken op de bokaal. Van de tien onderlinge wedstrijden konden atleten de twee slechtste resultaten laten vervallen.

Daan Graafstra stak er de laatste wedstrijden boven uit. Hij mag zich de beste allround Invictus atleet in de coronatijd noemen. Daarachter waren er vijf atleten waar de onderlinge verschillen zeer klein waren. Menno Hunneman pakte een tweede plaats en Marlo Post de derde, gevolgd door Jeroen Vochteloo, Adriaan Huisman en Gerko Floor.

Ilse Rooks sloot het baanseizoen af met een persoonlijk record op de 1500 meter. In Leeuwarden finishte de Invictus atlete als derde in 4.56,44.