Wethouder gaat bij Kloek door het lint

Haulerwijk - Wethouder Ester Verhagen opende donderdag in Haulerwijk het pand van Kloek. Samen met deelneemster Lianne knipte ze het lint door.

Kloek is een onderdeel van de organisatie Zorg Coaching Noord Nederland. ZCNN biedt woon- en ambulante begeleiding, beschermd wonen, ondersteuning en advies aan sociaal kwetsbare jongeren en volwassen. Kloek is een open werkplek en bestaat uit een weggeef- en inbrengwinkel en biedt werk- en leerplekken. Kloek kijkt naar mogelijkheden en denkt mee over een passend aanbod. Dit kan in een vorm van dagbesteding en mensen die moeite hebben te functioneren in het reguliere arbeidsproces kunnen een werk-fit traject volgen met jobcoaching in samenwerking met Ottema Zwart.

Gratis kleding

Sytha Atema en Jackelien Visser zijn de initiatiefnemers van Kloek. Ze worden gesteund door hun collega Cornelis Postma. Dames-, heren- en kinderkleding wordt gratis aangeboden. Voor sommige artikelen (schoenen, tassen) wordt een klein bedrag gevraagd. Daarnaast heeft Kloek Hip met Hout. Meubels worden opgeknapt en verkocht en op verzoek geverfd. Ook zijn in het pand de eerste creatieve workshops al gehouden. De komende tijd zitten er meer workshops en cursussen aan te komen.

Werkplekken beschikbaar

Een gedeelte van het pand is geschikt voor verhuur. Zo start binnenkort een pedicure haar werkzaamheden. Voor vergader- of een werkplek of het geven van een cursus is het pand ook geschikt.

www.kloek-haulerwijk.nl