Partijen presenteren lokaal sportakkoord

Haulerwijk - Wethouder Esther Verhagen, Marleen Reenders van Buurtsport Ooststellingwerf en Gijsbert Hillhorst van bestuur Haulewelle onthulden woensdag het Lokaal Sport- en Beweegakkoord.

Zij presenteerden op het zwembadterrein van Haulewelle een foambord met daarop alle betrokken partijen. Dit was de start van de activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek.

Het lokaal Sport- en Beweegakkoord benoemt de belangrijke acties, ambities en drijfveren waar partijen de komende jaren gezamenlijk de schouders onder gaan zetten. De drie belangrijkste thema’s van Ooststellingwerf zijn van jongs af aan vaardig bewegen, vitale sport- en beweegaanbieders en inclusief sport en bewegen.

De komende jaren wordt er door deze partijen samengewerkt in de uitvoering van het Lokaal Sport- en Beweeg Akkoord. Voor en na de onthulling van het akkoord bleef het feestelijk in Haulerwijk vanwege de activiteiten die werden georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek 2020.

Volleybaltoernooi

Het volleybaltoernooi was één van deze activiteiten die tot stand kwam dankzij een samenwerking van lokale partijen als het HAP (Haulerwijkster Activiteiten Platform), JOH (Jongeren Organisatie Haulerwijk), Haulewelle, SV Haulerwijk, jongeren in en uit Haulerwijk en stichting Scala. Tijdens het toernooi kon er op het zwembadterrein een versnapering worden gehaald bij foodtruck “US on Wheels” of bij “Sorrela on wheels”. Daarnaast konden deelnemers een rodeostier berijden en oudhollandse spelletjes doen.

Wethouder waardeert Haulerwijkster jongeren

Na de onthulling van het Lokaal Sportakkoord werden 25 jongeren uit Haulerwijk en omgeving in het zonnetje gezet. Deze zomer heeft deze groep jongeren meegeholpen bij de uitvoering van één of meerdere activiteiten die zijn georganiseerd in Haulerwijk. Deze activiteiten waren onderdeel van het traject Maatschappelijke Diensttijd waarvoor een subsidie was toegekend in Haulerwijk. De jongeren kregen allen een VVV-bon uit handen van wethouder Verhagen.